CHRISTINA GÖTHESSON: PROJEKT ÄGD

Äger jag mina egna beslut eller beror mina beslut på de värderingar jag bär med i mitt bagage från min historia? Är jag fri att göra mina val?

I en vandring bär jag en stegkonstruktion från min ateljé till utställningsplatsen, en konstruktion som ska bära bilder av historia och tid. Jag vandrar och bär och blir medveten om stegens tyngd och att den skaver i min hand.  Jag vandrar utmed vägkanten, vinden blåser snål genom tunneln och jag tar mig över bron. -  Att bära sin tidskonstruktion och lyssna till steg sätter i gång associationsbanor om tidsperspektiv. Är det tungt att bära sin historia? Som att bära sitt kors eller är det, det som skapar sammanhang i tillvaron? Hur ser det sociala arvet ut, som vi bär med oss, medvetet eller undermedvetet? Äger jag en plats och kan en plats äga mig? Kan ägandet påverka mina val?
Jag ser unga män och mina grannar, vilkas olycka består i att de ärvt egendomar, hus, boskap; Ty dessa ting, är enklare att komma i besittning av än att bli kvitt igen. H. D. Thoreau (amerikansk filosof)


För att se bilden större, klicka på den.

Tidsstegen, järnkonstruktion, Collage, linneduk

   
jordpoem sovsäckar trädet arterial system spadar